El Saltillo – caminito van de Axarquía

El Saltillo – wandeling vanuit Canillas de Aceituno

De wandelroute El Saltillo is de meest spectaculaire wandelingen die je in het natuurgebied van “Sierras de Tejada, Almijara y Alhama” kan ondernemen. Deze wandeling is sinds kort uitgebreid met een 54 meter lange hangbrug. Heen en terug is de wandeling ruim 7 kilometer lang en je kan rekenen er ca. 3 tot 3 1/2 uur over te doen. De wandeling is met 3 steilere stukken niet bijzonder zwaar te noemen, maar vanwege de steile afgronden hier en daar naast het pad is het af te raden deze route te lopen indien je last hebt van hoogtevrees. Zeker ook met kinderen die niet gewend zijn in de bergen te lopen is het oppassen geblazen.

Sinds de hangbrug er is, die op zich veilig is, kan je de wandeling uitbreiden door naar het volgende dorp Sedella te lopen, maar dit is een pittiger stuk. Uitgebreidere info hierover vind je in onze 2 vakantiehuizen die hier vlakbij liggen.

El Saltillo – wandeling vanuit Canillas de Aceituno

wandelroute in Zuid Spanje

El Saltillo – af en toe looproosters

El Saltillo – de Caminito del Rey van de Axarquía

Deze wandelroute wordt ook wel “Caminito del Rey de la Axarquia” genoemd, naar de bekendere en grotere route Caminito del Rey bij Ardales, ten westen van Málaga. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid van de route El Saltillo werden een helikopter maar ook ezeltjes ingezet bij de bouw van de hangbrug.
De provincie Málaga heeft hier geïnvesteerd om het toerisme in de prachtige streek La Axarquia te bevorderen en het is daarom voorlopig ook gratis.
Hier op Wikiloc vindt u de beschrijving van de wandeling, waarin hopelijk binnenkort de verbeteringen meegenomen worden.
Je loopt hier in een Parque Natural en ziet soms arenden cirkelen boven de rotspunten en met wat geluk kan je steenbokken zien klauteren.

Hoe vinden we de wandelroute?

De wandeling begint in het centrum van Canillas de Aceituno bij Restaurant La Maroma, genoemd naar de hoogste berg van de provincie Málaga. Deze wandelroute strekt zich uit aan de voet van deze 2000 meter hoge berg. Vanaf het restaurant volg je de bewegwijzering naar het hoogst gelegen punt van dit witte dorp. Toen wij vorig jaar het dorp uitliepen misten we eerst de onooglijke afslag naar rechts waar alleen een steen met een erop geverfde pijl stond. Hoogst waarschijnlijk is die nu na het aanleggen van de hangbrug vervangen door een bordje. Vanaf hier blijft u gewoon de oorsprong van het water volgen. Eerst loop je langs een beekje, later langs een betonnen geultje en uiteindelijk langs een rubber slang. De wandeling voert langs indrukwekkende vergezichten tot aan een aantal watervalletjes die in een paar kleine poelen uitkomen. Heerlijk om hier even in de schaduw op adem te komen en de voeten te koelen alvorens aan de terug weg te  beginnen.

-uitgebreid foldermateriaal vind je in  CASA CLARA  en  FINCA MARTA de 2 vakantiehuizen die hier vlakbij staan-

hangbrug naar Sedella

El Saltillo – spannende wandelroute

gezellig wit dorp

wit dorp Canillas de Aceituno

Wit dorp Canillas de Aceituno

Dit dorp ligt prachtig aan de voet van de berg en u heeft van hieruit zicht op een groot deel van de streek. Er zijn een stuk of 4 restaurantjes en wat kleine supermarkten. Na afloop is het bijvoorbeeld goed eten in Restaurant la Maroma. Als u geluk heeft kunt er de specialiteit van dit dorp proeven “Chivo ajillo al horno” met “Pimientos asados” ;-)
Gestoofde berggeit uit de houtoven in knoflook met geroosterde paprika’s.

Que aproveche!

klik HIER om onze 38 vakantiehuizen te bekijken die op 3 kwartier rijden liggen.

hangbrug in het nationaal park

El Saltillo – hangbrug over het ravijn