Nieuwtjes uit Andalusiëkindvriendelijk hekje bij zwembad

Wanneer je op vakantie wilt naar Zuid Spanje is een mooi privé zwembad bij uw vakantiehuis van groot belang. Hoe vaak hoor ik niet: “Wim, we hebben het huis van binnen nauwelijks gezien, we zaten de hele dag bij het zwembad van het uitzicht te genieten. We gebruikten de buitenkeuken en gingen alleen naar binnen voor de WC en om te slapen”.
Dus r……….

Het was al tegen sluitingstijd in de bar van Gema -Chambao Bar Plaza- Een paar bezoekers die aan de bar zaten begonnen flamenco-liederen te zingen. Men raakte zeer enthousiast toen de bardame Vitoria hen zingend antwoordde…….EchtAndalusie


-VIDEO- Wanneer u Semana Santa volgend jaar eens van dichtbij wilt meemaken is een verblijf in een van vakantiehuizen en villa’s rondom de dorpen El Borge en Almachar een prima uitgangspunt. U kiest de processies uit in dorpjes waar ze kleinschalig zijn en natuurlijk ook in het grotere Velez-Malaga (zie video) waar u in 20 minuten heenrijdt. De meeste zijn ronduit indrukwekkend te noemen, ook als u niets met geloof heeft. La Semana Santa of zoals wij soms zeggen de “Heilige Week” begint op palmzondag de zondag voor 1e Paasdag.

Wees er op tijd bij en kijk hier naar de vakantiehuizen

trono compleet met palmboom

honderden vrouwen dragen de trono

Lees meer


In Bar Paco ging ’s avonds laat het het dak er af na het grote Verdiales-festival op het dorpsplein. Deze panda (zo heet een Verdiales groep) kwam na wat drankjes steeds hartstochtelijker op gang en speelde door tot vroeg in de morgen. Er hing een fantastische sfeer…..EchtAndalusie.nl voor vakantiehuizen in of bij dit witte dorpje

Dia de la Pasa – El Borge – rozijnenfeest

Dia de la Pasa (VIDEO) of wel het jaarlijkse “rozijnenfeest” in El Borge is een grote fiësta dat de hele dag en avond duurt. Het wordt altijd gevierd op de 3e zondag in september en dat is dus zondag a.s. 16 september. De nieuwe oogst rozijnen kan worden geprobeerd en in het hele dorp is wel wat te doen zoals flameneco-optredens door kinderen en ’s avonds vanaf 8 uur door professionele musici, gratis migas voor iedereen in een mega-pan klaargemaakt op het plein. Er worden streekproducten verkocht en er zijn rondlopende Verdiales-orkestjes. Kortom het altijd zo rustige El Borge is die dag het bruisende centrum van de streek.

Kijk HIER voor 32 vakantiehuisjes bij of in dit witte dorp

Dia de la Pasa - El Borge

Dia de la Pasa – El Borge

mango's uit Spanje
mangos in Andalusie in de groei

mangos in Andalusie in de groei

Andalusische mango’s zijn op dit moment rijp en worden geoogst. Deze tropische vruchten uit Spanje smaken heerlijk en zijn niet te vergelijken met de mango’s uit Zuid Amerika die je bij ons kunt kopen. Op de foto zie je dat ze begin juni niet groter dan druiven waren. De grootste exemplaren wegen nu meer dan een kilo. Veel van onze vakantiehuizen liggen te midden van mango boomgaarden. Wanneer de eigenaar van uw vakantiehuis zelf bomen heeft zal men u er zeker van laten proeven. De oogst van de verschillende variëteiten zal zeker tot 2e helft oktober doorgaan.

Hier ziet u de vakantiehuizen die bijna alle tussen de mangobomen staan

uw fruitschaal bij aankomst in Finca la Palma

uw fruitschaal bij aankomst in Finca la Palma

mango's begin juni

mango’s begin juni

mango's uit Spanje

mango’s uit Spanje

Dit zijn mango's van de soort Sensacion

Dit zijn mango’s van de soort Sensacion

Andalusische mangoboom

Andalusische mangoboom

Er zijn veel variëteiten van de hoofdsoort mango. In La Axarquia in Andalusie treft u vooral deze  soorten aan:

Osteen
Sensacion
Tommy Atkins (bijnaam Thomahawky)
Kent
Keitt
Kensington
Irwin
Palmer

Elk hebben zij hun eigen smaakbeleving, mondgevoel, suikergehalte, kleur, oogstperiode, vorm van vrucht en pit. De oogstperiode kan uiteenlopen van half augustus tot begin december.

spectaculaire wandeltocht Caminito del Rey

Last minute kaartjes Caminito del Rey (gratis)

Er zijn voor de spectaculaire wandeltocht Caminito del Rey nog gratis 2 toegangsbewijzen per datum beschikbaar met een gunstige vertrektijd aan het eind van de morgen. Verleng de mooie zomer en boek een last-minute vakantiehuis in de authentieke streek La Axarquia vlakbij Malaga en ontvang daarbij 2 kaartjes gratis.

Kijk hier voor de nog 8 beschikbare vakantiehuizen i.v.m. de gratis tickets

feest in Moclinejo wit dorpje in La Axarquia 23 tot 26 augustus 2018

feest in Moclinejo wit dorpje in La Axarquia 23 tot 26 augustus 2018

Het witte dorp Moclinejo beleeft dit weekend haar grote feest. De grote Feria ter ere van San Bartolome. Er is Spaanse kermis, een processie, optredens met muziek en dans plus talloze standjes waar je kan eten en de plaatselijke wijnen kan proeven. De zondagmiddag is altijd een goede tijd om eens een kijkje te nemen. Moclinejo bereikt u binnen het kwartier wanneer u vanuit El Borge of Almachar de kustweg neemt richting Rincon de la Victoria.

Altijd is er wel ergens een feest in de dorpjes van de streek, kom zelf ook eens kijken HIER.

Flamenco Cafe met Laura Guerra in Almachar - vrijdag 24 augustus

Flamenco Cafe met Laura Guerra in Almachar – vrijdag 24 augustus

In het sfeervolle flamenco cafe van Manolo in Almachar vindt vrijdag as een mooi optreden plaats van Laura Guerra. U vindt het cafe van de vereniging “Amigos del Flamenco” aan het eind van het entreeplein, achter de parkeerplaats. Om 23.00 uur begint het optreden. Het optreden wordt gesponsord door de gemeente Almachar in het kader van het zomerfestival “Noches con Encanto”

Kom ook eens deze kant op en kijk hier naar vakantiehuizen bij dit dorp

flamenco in Almachar (video)

Dit weekend was er leuk flamenco concert in Bar Lopez in Almachar. Drinken, muziek en eten gaan altijd samen in Andalusie. In het cafe van Paco en Reme werd tot in de kleine uurtjes gedanst en gegeten. (VIDEO klik hier)

EchtAndalusie verhuurt vakantiehuizen in dit dorp

optreden in Almachar

La Estructura in Almachar

# Zaterdag 14 juli is er een interessant optreden in Almachar. Het begint om 23.00 uur in het cafe/cocktailbar Copas Redondos op het entreeplein van het dorp. De toegang is gratis. De groep speelt een bijzondere mix van Rumba Grass, Mystique en ook nog met Afrikaanse invloeden. Er zijn de komende weken vaker concerten in het kader van “Noches con encanto en Almachar”

# De nieuwe bar op het dorpsplein in El Borge “Chambao la Plaza” werd deze week feestelijk geopend. Het cafe wordt gerund door Gema en haar equipo. Zij had eerder theehuis/cocktaibar Chambao bij de poort, maar is nu dus opgerukt naar het hart van het dorp bij de kerk. Er is ook een terras met uitzicht op het dorp en het plein. U drinkt er verschillende drankjes vergezeld van een tapa en cocktails, er is schepijs en u kunt er ontbijten met een lekkere espresso. Een aanwinst voor de horeca van El Borge! EchtAndalusie wenst de dames een fijne tijd en veel succes op deze nieuwe plek.

Hier ziet u dorpshuizen, appartementen en villa’s met zwembad in en bij dit authentieke witte dorp

Bar Lopez concert

flamenco in Almachar

# In Bar Lopez, Almachar begint vrijdagavond 20 juli  om 11 uur een leuk flamenco concert. De groep AIRE FLAMENCO zal er optreden in het kader de Noches con Encanto, een reeks nachtelijke concerten, die door het dorp worden georganiseerd. De zangeres Judith Román van het duo spreekt ook Engels en zal af en toe uitleg geven. Ze spelen de verschillende stijlen van de flamenco, zoals: Pasodoble, Bulerías, Sevillanas enz. Natuurlijk kunt u tijdens of voor het concert proeven van de heerlijke tapas die eigenaar Paco en zijn vrouw Reme bereiden.

Wilt u deze zomerfestivals ook eens meemaken huur dan een vakantiehuis  bij dit authentieke witte dorp

3D-zebrapad in Velez-Malaga

3D-zebrapad in Velez-Malaga

3D – ZEBRAPAD IN VELEZ-MALAGA
Worden in Nederland de zebrapaden meer en meer verwijderd of soms tot zielige stippellijntjes gereduceerd. In Velez-Malaga zijn er deze maand een aantal 3D – zebrapaden als proef in gebruik genomen. Vandaag kwamen we er een tegen op de Calle Pablo Picasso in Velez-Malaga. Ze zien er leuk uit en het geeft een bijzonder gevoel om er overheen te lopen. Velez-Malaga is een gewone, wat boerse stad waar de groothandelsmarkt staat. Hier brengen de boeren hun mango’s en avocado’s heen. Onze vakantiehuizen liggen bij de witte dorpen in deze streek.  kijk HIER eens voor een leuke vakantiewoning in deze streek

zaterdag 30 juni Almachar

Muziekfestival in Almachar

Zaterdag Muziekfestival in Almachar
Zaterdag 30 juni is er een groot muziekfestival met groepen uit de streek. De muzieksoort is de Verdiales, meeslepende muziek die alleen hier gespeeld wordt. Veel orkestjes zullen er al eerder zijn en ook spelen, maar om 23.00 uur barst het pas echt los. Natuurlijk wordt er zoals altijd ruimschoots voor eten en drank gezorgd. Probeer er zaterdag bij te zijn.

Wilt u dit feest of een ander feest (er zijn er veel ;-)  ) ook eens meemaken kijk dan eens HIER voor een leuke vakantiewoning in of vlakbij dit Zuid Spaanse dorp

Strandfeest Noche de San Juan

Noche de San Juan wordt altijd gevierd omstreeks de kortste nacht. Het is een feest dat je echt eens meegemaakt moet hebben. Overal op het strand worden in deze nacht enorme vuren aangestoken. Er wordt midden in de nacht vis gegrild, in zee gezwommen en er is meestal een fantastisch vuurwerk. Omdat het toch de kortste nacht is wordt hij eigenlijk gewoon overgeslagen. Omdat San Juan de beschermheilige van de vissers is wordt deze feestnacht alleen in badplaatsen zo groot gevierd. Beleef het zelf eens op 23 juni a.s. in Torre del Mar waar het ook altijd groots gevierd wordt.

Wilt u dit zelf ook eens meemaken, boek dan hier een mooi huis in de streek

De Andalusiesche zoetekauwen

De Andalusische zoetekauwen

Andalusiërs zijn zoetekauwen, het wordt ze al vroeg bijgebracht. Kijk maar naar deze typisch Andalusische snoepwinkel, die ik tegenkwam. Ook op latere leeftijd neemt men ’s morgens na het opstaan eerst wat zoets en een kop koffie. Het hartige ontbijt wordt pas om 10.00 uur genomen. Men verlaat vaak 20 minuten de werkplek om buiten te gaan ontbijten. Heel gewoon hier…..EchtAndalusie!

Kom het zelf bekijken en huur een huis bij EchtAndalusië. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Romeria feest in Benamargosa

Romeria feest in Benamargosa

Vandaag en morgen is er het grote Romeria feest in Benamargosa. Het vindt plaats in de droge rivier op ca 1 kilometer buiten het dorp. Het hele dorp verzamelt zich daar in traditionele Andalusische outfit. Men danst, eet en drinkt tot zondagavond en ……..natuurlijk veel paarden!

Maak zo’n feest ook eens mee en huur een prachtig huis bij ons.

Semana Cultural in El Borge groot

Semana Cultural in El Borge

Deze week in El Borge “Semana Cultural” Er is iedere dag iets te doen. Vandaag waren er muzikanten uit de streek. Vrijdag om 21.00 uur, vanaf het plein, begint er een avondwandeling door de droge rivier waar veel bloemen in bloei staan, met als besluit een nachtelijke duik in het zwembad. Vrijdagavond om 22.00 uur het San Juan (zonnewendefeest) bij het tennisveld achter het zwembad met gratis gegrilde sardientjes, sangria, gazpacho, zon- en maanverkiezing. Zondag om 16.00 uur feest voor de kleintjes in het zwembad.

Regelmatig meegenieten van de Spaanse Cultuur? Er zijn nog diverse huizen en appartementen te huur bij EchtAndalusië.nl

het zwembad van El Borge is weer open

het zwembad van El Borge is weer open

Vanaf vandaag is het zwembad van El Borge weer geopend. Het was een waar privé-zwembad voor mij, want de Spanjaarden vinden het heerlijke water van 24 graden nog veel te koud. Ook het gezellige familierestaurant van Pepe en Maria op de achtergrond is vanaf nu de hele week geopend.

Het kan per jaar wisselen maar meestal is het geopend van half juni tot 1e week september.