FLAMENCO in EL BORGE, Andalusie *VIDEO*

FLAMENCO in EL BORGE, Andalusie *VIDEO*

Het was al tegen sluitingstijd in de bar van Gema -Chambao Bar Plaza- Een paar bezoekers die aan de bar zaten begonnen flamenco-liederen te zingen. Men raakte zeer enthousiast toen de bardame Vitoria hen zingend antwoordde…….EchtAndalusie

Semana Santa in Almachar en El Borge


-VIDEO- Wanneer u Semana Santa volgend jaar eens van dichtbij wilt meemaken is een verblijf in een van vakantiehuizen en villa’s rondom de dorpen El Borge en Almachar een prima uitgangspunt. U kiest de processies uit in dorpjes waar ze kleinschalig zijn en natuurlijk ook in het grotere Velez-Malaga (zie video) waar u in 20 minuten heenrijdt. De meeste zijn ronduit indrukwekkend te noemen, ook als u niets met geloof heeft. La Semana Santa of zoals wij soms zeggen de “Heilige Week” begint op palmzondag de zondag voor 1e Paasdag.

Wees er op tijd bij en kijk hier naar de vakantiehuizen

trono compleet met palmboom

honderden vrouwen dragen de trono

Lees meer

Bar Paco El Borge – Het dak er af (VIDEO)


In Bar Paco ging ’s avonds laat het het dak er af na het grote Verdiales-festival op het dorpsplein. Deze panda (zo heet een Verdiales groep) kwam na wat drankjes steeds hartstochtelijker op gang en speelde door tot vroeg in de morgen. Er hing een fantastische sfeer…..EchtAndalusie.nl voor vakantiehuizen in of bij dit witte dorpje

Dia de la Pasa – El Borge

Dia de la Pasa – El Borge – rozijnenfeest

Dia de la Pasa (VIDEO) of wel het jaarlijkse “rozijnenfeest” in El Borge is een grote fiësta dat de hele dag en avond duurt. Het wordt altijd gevierd op de 3e zondag in september en dat is dus zondag a.s. 16 september. De nieuwe oogst rozijnen kan worden geprobeerd en in het hele dorp is wel wat te doen zoals flameneco-optredens door kinderen en ‘s avonds vanaf 8 uur door professionele musici, gratis migas voor iedereen in een mega-pan klaargemaakt op het plein. Er worden streekproducten verkocht en er zijn rondlopende Verdiales-orkestjes. Kortom het altijd zo rustige El Borge is die dag het bruisende centrum van de streek.

Kijk HIER voor 32 vakantiehuisjes bij of in dit witte dorp

Dia de la Pasa - El Borge

Dia de la Pasa – El Borge

mango's uit Spanje

Mango oogst in Andalusie begint

mangos in Andalusie in de groei

mangos in Andalusie in de groei

Andalusische mango’s zijn op dit moment rijp en worden geoogst. Deze tropische vruchten uit Spanje smaken heerlijk en zijn niet te vergelijken met de mango’s uit Zuid Amerika die je bij ons kunt kopen. Op de foto zie je dat ze begin juni niet groter dan druiven waren. De grootste exemplaren wegen nu meer dan een kilo. Veel van onze vakantiehuizen liggen te midden van mango boomgaarden. Wanneer de eigenaar van uw vakantiehuis zelf bomen heeft zal men u er zeker van laten proeven. De oogst van de verschillende variëteiten zal zeker tot 2e helft oktober doorgaan.

Hier ziet u de vakantiehuizen die bijna alle tussen de mangobomen staan

uw fruitschaal bij aankomst in Finca la Palma

uw fruitschaal bij aankomst in Finca la Palma

mango's begin juni

mango’s begin juni

mango's uit Spanje

mango’s uit Spanje

Dit zijn mango's van de soort Sensacion

Dit zijn mango’s van de soort Sensacion

Andalusische mangoboom

Andalusische mangoboom

Tickets voor Caminito del Rey 13 en 18 september

spectaculaire wandeltocht Caminito del Rey

Last minute kaartjes Caminito del Rey (gratis)

Er zijn voor de spectaculaire wandeltocht Caminito del Rey nog gratis 2 toegangsbewijzen per datum beschikbaar met een gunstige vertrektijd aan het eind van de morgen. Verleng de mooie zomer en boek een last-minute vakantiehuis in de authentieke streek La Axarquia vlakbij Malaga en ontvang daarbij 2 kaartjes gratis.

Kijk hier voor de nog 8 beschikbare vakantiehuizen i.v.m. de gratis tickets

Feest in Moclinejo

feest in Moclinejo wit dorpje in La Axarquia 23 tot 26 augustus 2018

feest in Moclinejo wit dorpje in La Axarquia 23 tot 26 augustus 2018

Het witte dorp Moclinejo beleeft dit weekend haar grote feest. De grote Feria ter ere van San Bartolome. Er is Spaanse kermis, een processie, optredens met muziek en dans plus talloze standjes waar je kan eten en de plaatselijke wijnen kan proeven. De zondagmiddag is altijd een goede tijd om eens een kijkje te nemen. Moclinejo bereikt u binnen het kwartier wanneer u vanuit El Borge of Almachar de kustweg neemt richting Rincon de la Victoria.

Altijd is er wel ergens een feest in de dorpjes van de streek, kom zelf ook eens kijken HIER.

Flamenco Cafe in Almachar – vrijdag 24 augustus

Flamenco Cafe met Laura Guerra in Almachar - vrijdag 24 augustus

Flamenco Cafe met Laura Guerra in Almachar – vrijdag 24 augustus

In het sfeervolle flamenco cafe van Manolo in Almachar vindt vrijdag as een mooi optreden plaats van Laura Guerra. U vindt het cafe van de vereniging “Amigos del Flamenco” aan het eind van het entreeplein, achter de parkeerplaats. Om 23.00 uur begint het optreden. Het optreden wordt gesponsord door de gemeente Almachar in het kader van het zomerfestival “Noches con Encanto”

Kom ook eens deze kant op en kijk hier naar vakantiehuizen bij dit dorp

Flamenco in Almachar (VIDEO)

flamenco in Almachar (video)

Dit weekend was er leuk flamenco concert in Bar Lopez in Almachar. Drinken, muziek en eten gaan altijd samen in Andalusie. In het cafe van Paco en Reme werd tot in de kleine uurtjes gedanst en gegeten. (VIDEO klik hier)

 

EchtAndalusie verhuurt vakantiehuizen in dit dorp

 

Concert in Almachar – La Estructura

optreden in Almachar

La Estructura in Almachar

# Zaterdag 14 juli is er een interessant optreden in Almachar. Het begint om 23.00 uur in het cafe/cocktailbar Copas Redondos op het entreeplein van het dorp. De toegang is gratis. De groep speelt een bijzondere mix van Rumba Grass, Mystique en ook nog met Afrikaanse invloeden. Er zijn de komende weken vaker concerten in het kader van “Noches con encanto en Almachar”

 

Echt Andalusie – huur uw authentieke vakantiehuis en betaalbare villa met prive zwembad vlakbij een wit dorpje en de kust in de mooie natuur van Zuid Spanje.